Politika

Marković: Država je dovoljno snažna da odgovori na izazove kriminala

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Duško Marković, u intervjuu za Dnevne novine ističe, da je sigurnost građanina mjera snage svake države i da je Crna Gora bezbjednosno stabilna.
Marković: Država je dovoljno snažna da odgovori na izazove kriminala
Portal AnalitikaIzvor

„Ma koliko se ponekad činilo da su kriminalni faktori ojačali do mjere da predstavljaju težak izazov institucijama u zaštiti javnog poretka i sigurnosti građana, država je dovoljno snažna da odgovori na te izazove", naglašava potpredsjednik Marković, u odgovoru na naša pitanja.

Potpredsjednik Marković u intervjuu komentariše sprovođenje Leks specijalisa, značaj učešća Crne Gore na Samitu NATO-a, pripreme za izbore, ističući da se Demokratska partija socijalista u prethodnom četvorogodištu odgovorno ophodila prema građanima i njihovim potrebama, vodila uspješne unutrašnje i vanjske politike, te da su „to su činjenice pred kojima DPS nema namjeru da zatvara oči, pa ni da bilo koga nagrađuje nečim što mu ne pripada".

Govoreći o samitu u Varšavi Marković navodi da uvažavajući činjenicu da je crnogorska delegacija na čelu sa premijerom Đukanovićem imala poseban tretman na Samitu NATO, može se reći da je Crna Gora zadobila trajno mjesto u evroatlantskoj zajednici država.

-  Povodom obilježavanja 220 godina Martinićke bitke, rekao sam da smo na dan Samita u Varšavi vidjeli našu zastavu ne na nekom kamenitom prevoju iscijepanu i potrošenu od kuršuma, već prvom u nizu zastava najrazvijenijih država planete, dakle zastavu koja je svjedok moderne, evropske i evroatlantske Crne Gore. Okolnost da u međunarodnom okviru Crnu Goru već vide kao 29. članicu NATO, posmatram kao objektivan pristup naših partnera, koji su posvećeno pratili i konstatovali ostvareni napredak naše zemlje na polju vladavine prava, reforme sistema odbrane i službi bezbjednosti, kao i na planu ispunjavanja ostalih važnih kriterijuma. Konačno, ulazak u ravnopravno okruženje stabilnih država je naša kapitalna zaloga za budućnost - kazao je Marković.

DN, CDM 

Portal Analitika