Crna hronika

Misterija: Od Medina ni traga, nema ni Ulame

Ostaci havarisanog "reno megana" nestalog Petrovčanina Nemanje Medina (24), pronađeni su juče ujutro u jarku daleko od asfaltnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića.
Misterija: Od Medina ni traga, nema ni Ulame
Portal AnalitikaIzvor

Zapaljeno vozilo, sa kojeg su bile skinute registarske oznake, dalo je novu dimenziju misteriji koja prati nestanak mladića, a istražitelji se ne usuđuju da prognoziraju krajnji epilog. Mobilisani su timovi kriminalističke policije i uniformisanog sastava iz Bara, Budve, Podgorice, ali i drugih gradova, u nadi da se najgore slutnje, ipak, neće obistiniti.

Međutim, svi do sada prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da je vozilo do jarka u mjestu Jabukov do, mogla da doveze samo osoba, kojoj su ti makadamski i travom utabani putevi veoma dobro poznati.

Za policiju je, takođe, enigma zašto se već dva dana od inspektora krije Vladan Ulama, koji se, prema dosadašnjim podacima iz istrage, posljednji vidio sa Medinom.

Mjesto na kojem je pronađen zapaljeni automobil nalazi se na desetom kilometru od Virpazara starim putem ka Rijeci Crnojevića i prilično je zabačeno. Automobil je prvo odgurnut u jarak dubok oko desetak metara, a zatim je zapaljen najvjerovatnije benzinom. Lokacija na kojoj su pronađeni ostaci automobila je udaljena jedno 120 metara od lokalnog puta. Skretanje do jarka prilično je sakriveno žbunjem i niskim rastinjem, mada se po tragovima šuta može zaključiti da je ta lokacija nekada služila za odlaganje građevinskog i drugog otpada.

Nedaleko od rupe u kojoj je nađen "megan", na rastojanju od 20-ak metara nalazi se napuštena kuća pod pločom, kao i dvije, takođe, napuštene kamp prikolice, za koje se prema nađenim tragovima vjeruje da su doskora korišćene. Prvo naseeljno mjesto nalazi se na drugom kilometru i zaklonjeno je brdom, tako da su osobe koje su zapalile vozilo, znale da dim niko neće prijaviti. (Dnevne novine)

Portal Analitika