Abiznis

TIVAT: Od boravišne takse više od 100.000€

Turistička organizacija (TO) Tivat je od početka godine, na pet punktova, naplatila boravišnu taksu za 16,74 hiljade gostiju i prihodovala 100,49 hiljada eura.
TIVAT: Od boravišne takse više od 100.000€
Portal AnalitikaIzvor

Od toga 80 odsto ostaje TO Tivat, a 20 odsto Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO), prenosi Radio Jadran.

Iz TO Tivat su saopštili da su ove godine nabavili osam čitača biometrijskih podataka koji su instalirani na punktovima u Radovićima, Krašićima, na autobuskoj stanici, u Donjoj Lastvi, kao i u centru grada. Nabavkom čitača ubrzan je proces prijave, a smanjene su i gužve.

“TO Tivat svake godine ulaže u opremu, pa je ove godine anketa turista modernizovana kupovinom novih tablet računara za rad na terenu”, kazali su iz TO Tivat.

Od ukupnih 16,74 hiljade prijava boravka gostiju, 11,02 hiljade prijavljeno je u birou u centru grada. Boravišna taksa od 1. januara iznosi 90 centi. Umanjenu 50 odsto plaćaju osobe od 12 do 18 godina starosti, u iznosu od 45 centi, dok boravišnu taksu ne plaćaju djeca do 12 godina. 

Osobe sa invaliditetom takođe su oslobođene plaćanja boravišne takse. Oni plaćaju samo prijavu boravka koja košta jedan eura, bez obzira koliko dana će boraviti u Tivtu.

rtcg.me

Portal Analitika