Vaterpolo

Nikšićani ugostili Crnu Goru, ''ajkule'' bolje od Grčke u humanitarnom meču!

Na zatvorenom olimpijskom bazenu u Nikšiću odigran je prvi meč seniorskih vaterpolo ekipa, a domaća publika mogla je da uživa u sjajnom duelu reprezentacija Crne Gore i Grčke.
Nikšićani ugostili Crnu Goru, ''ajkule'' bolje od Grčke u humanitarnom meču!
Portal AnalitikaIzvor

Utakmica je odigrana u sklopu priprema za Olimpijske igre u Riju, a na kraju su se radovali izabranici Vladimira Gojkovića koji su slavili . Duel je bio humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodatih karata biće uplaćen u dobrotvorne svrhe JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić.

mecnk120716

Crna Gora je imala četiri puta po dva gola prednosti (3:1, 4:2, 7:5 i 8:6), a najefikasniji igrač meča bio je Vjekoslav Pasković koji je postigao tri gola. Aleksandar Radović je dva puta zatresao mrežu Helena, a po jednom su to uradili Darko Brguljan, Dragan Drašković, Mlađan Janović i Aleksandar Ivović.

Crnogorski vaterpolisti sjutra putuju na međunarodni turnir u Boru. Prvi protivnik je Italija (20 časova).

(FOTO: Onogošt.me)

CRNA GORA – GRČKA 9:6 (2:1, 2:2, 2:2, 3:1)

Nikšić - Bazen SC „Nikšić“. Gledalaca: 800. Sudije: Đurašković, Ivanovski.

CRNA GORA: Radić, Draško Brguljan, Pasković 3, Petrović, Darko Brguljan 1, Radović 2, Mlađan Janović 1, Drašković 1, Ivović 1, Mišić, Klikovac, Jokić, Lazović, Pješivac.

GRČKA: Flegkas, Mylonakis 1, Dervisis, Genidounis, Solonakis, Pontikeas 1, Afroudakis, Delakas 1, Mourikis 1, Kolomvos, Gounas 1, Vlachopoulos 1, Gainopoulos, Argyropoylos.

mecnk120716-1
Portal Analitika