Svijet

Italija: U sudaru vozova kod Barija 20 poginulih, ima i povrijeđenih

Broj poginulih u direktnom sudaru dva voza, do kog je danas došlo u južnom italijanskom regionu Pulja, porastao je na 20, javlja Rojters, pozivajući se na neimenovanog regionalnog zvaničnika.
Italija: U sudaru vozova kod Barija 20 poginulih, ima i povrijeđenih
Portal AnalitikaIzvor

"Situacija je dramatična. Srećom, spasilačke službe dobro rade svoje posao", rekao je Nuncijante, dodavši da će na mjesto sudara uskoro stići i guverner Pulje Mihele Emilijano i ministar saobraćaja Gracijano Delrio.

o nesreće je došlo na pruzi između gradova Ruvo di Pulja i Korato, u blizini Barija, na obali Jadranskog mora.

"Ima mnogo mrtvih. Došlo je do direktnog sudara vozova, a neki vagoni su potpuno uništeni. Spasioci izvlače ljude iz ostataka vagona", izjavio je za italijanski list "Republika" šef lokalne policije Rikardo Cingaro.

Još nije objavljeno koliko je tačno ljudi povrijeđeno u toj nesreći, ali su regionalni vozovi koji saobraćaju na toj liniji obično puni u jutarnjim časovima.

Na vijest o nesreći, premijer Italije Mateo Renci prekinuo je danas govor koji je držao u Milanu, rekavši da se mora raditi na izvlačenju poginulih i ranjenih. Renci je dodao da će se odmah vratiti u Rim.

Istražitelji su saopštili da postoji mogućnost da je sudar izazvan ljudskom greškom.

Jedan od vozova sa četiri vagona trebalo je da u stanici sačeka zeleno svijetlo prije nego što je krenuo jedinom prugom između gradova Korato i Andrija, navodi AFP.

cdm

Portal Analitika