Košarka

Nikolić novi član Budućnost Volija

Crnogorski reprezentativac Zoran Nikolić novi je košarkaš Budućnost Volija, saopšteno je iz podgoričkog košarkaškog kluba. Navodi se da je Nikolić sa klubom iz Njegoševog parka potpisao ugovor na tri godine.
Nikolić novi član Budućnost Volija
Portal AnalitikaIzvor

"Drago mi je što sam dobio šansu, nakon propuštenih prilika u ranijem periodu da dođem u Budućnost. Želim da u mladom timu pokažem da vrijedim i afirmišem se kroz ABA ligu i Eurokup. Iza mene je teška sezona u Huventudu, ali vjerujem da sam u tom periodu sazrio mentalno i fizički", kazao je Nikolić na zvaničnom predstavljanju.

Nikolić igra na poziciji centra, visok je 211 centimetara i ima 20 godina. Prethodne tri sezone proveo je u Španiji u mlađim kategorijama Huventuda, a prošle sezone je upisao debi za prvi tim u španskoj Endesa ligi.

Karijeru je počeo u nikšićkoj školi košarke Basket, a igrao je još za Ibon, Anagastum i Đironu. Novi trener podgoričkog tima, Vlado Šćepanović, kazao je da je Nikolić zanimljiv igrač.

"Igra na deficitarnoj poziciji ne amo u crnogorskoj košarci, već i šire. Vjerujem da će u narednom periodu dokazati potencijal sa kojim sam upoznat još od kadetskih dana", rekao je Šćepanović.

Nikolić je treće pojačanje crnogorskog prvaka za narednu sezonu, nakon Džejmsa Ričarda Rejnoldsa i Borisa Savovića. Ugovore su produžili i braća Sead i Suad Šehović.

Portal Analitika