Politika

PAJOVIĆ I META: Crna Gora će znati da cijeni podršku Albanije

Odnosi između Crne Gore i Albanije trebalo bi da posluže kao primjer dobrosusjedskih odnosa koji počivaju na međusobnom poštovanju, razumijevanju, povjerenju, podršci i saradnji, ocijenili su predsjednici albanskog i crnogorskog parlamenta, Iljir Meta i Darko Pajović.
PAJOVIĆ I META: Crna Gora će znati da cijeni podršku Albanije
Portal AnalitikaIzvor

Meta, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, ranije danas obratio se poslanicima u crnogorskom parlamentu.

Pajović je zahvalio albanskom parlamentu za brzi proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u i istakao da će Crna Gora znati da cijeni i uzvrati podršku Albanije u procesu pristupanja Sjevernoatlantskom savezu. 

"Istaknuto je da Crnu Goru i Albaniju ne povezuje samo zajednička istorija i kultura, nego i zajednički strateški ciljevi i vrijednosti, te da je zbog toga od posebne važnosti dalje intenziviranje i produbljivanje odnosa, posebno u oblastima koje će doprinijeti boljem životu građana dvije države, kao što su  turizam, saobraćaj i infrastruktura, ekonomija, energetika, zaštita zivotne sredine i održivi razvoj", saopšteno je iz kabineta Pajovića.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje saradnje dva parlamenta, posebno parlamentarnih odbora zaduženih za praćenje procesa evropskih integracija, ali i budućeg rada u okviru Parlamentarne skupštine NATO-a.

Portal Analitika