Abiznis

CGES – ETF: Saradnja u oblasti nauke, nastave i struke

Predstavnici Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) i Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Podgorici potpisali su Memorandum koji, kako je saopšteno, predstavlja temelj za početak međusobne saradnje u oblasti nauke, nastave i struke.
CGES – ETF:  Saradnja u oblasti nauke, nastave i struke
Portal AnalitikaIzvor

Memorandum o saradnji potpisali su izvršni direktor CGES-a Ivan Bulatović i dekan ETF-a, Zoran Veljović.

„Memorandum predstavlja temelj za početak međusobne saradnje u oblasti nauke, nastave i struke, projekata i drugih dokumenata, koji su od značaja za Crnu Goru“, kaže se u saopštenju CGES-a.

Kako se navodi, u okviru Memoranduma je, između ostalog, predviđena i saradnja u vezi sa naučnim ili stručnim radom osoblja ETF-a na izradi ili revizijama studija, projekata ili drugih dokumenata od interesa za CGES, uz angažovanje istraživača u zavisnosti od vrste dokumenta i raspoloživih kapaciteta ETF-a.

„Memorandumom se CGES obavezao da će pomoći realizaciju studentskih praksi, usavršavanje studenata i akademskog osoblja ETF-a u skladu sa svojim mogućnostima“, navodi se u saopštenju.

CGES je, kako se dodaje, prepoznao potrebu pružanja podrške nastavnom procesu. „S tim u vezi je dogovoreno da studenti na jesen učestvuju, obiđu i upoznaju se sa konkretnim kapitalnim projektima koje realizuje CGES a koji su značajni za Crnu Goru“.

„Opšte mišljenje sa današnjeg sastanka u okviru kojeg je potpisan Memorandum je da prostora za saradnju ima dosta, a na CGES-u i ETF-u je obaveza da ih realizuju u obostranom interesu“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika