Turizam

POPOVIĆ: Objavio sam rat budvanskim taksistima

Najviše pritužbi turista u Budvi upućeno je taksi udruženjima zbog enormno visokih računa, koje su morali da plate i po nekoliko desetina puta više u odnosu na reguralnu cijenu. Predsjednik opštine Budva Srđa Popović kazao je za Radio Crne Gore da će biti uporni u suzbijanju takvih pojava.
POPOVIĆ: Objavio sam rat budvanskim taksistima
Portal AnalitikaIzvor

"Niko nema pravo da utiče negativno na imidž Budve, koja je metropola crnogorskog turizma.Zato ćemo biti uporni i istrajni u suzbijanju pojava kao što je nepoštovanje tarifa u taksi prevozu i dodatno etičkog kodeksa u ponašanju prema korisnicima tih usluga. Mora se voditi kaznena politika, oduzeli smo 30 licenci i pojačanom kontrolom Komunalne policije i Parking servisa uložićemo dodatne napore da sankcionišemo nesavjesne taksise. Uslovno rečeno`objavio sam rat taksistima` i ubijeđen sam da ću istrajati u tome", rekao je Popović

On napominje da siva ekonomija u turizmu ulazi u legalne tokove, a naplata boravišne takse u Budvi ovog ljeta je gotovo stoprocentna.

"Uvođenje naplate boravišne takse u legalne tokove,posebno raduje i potvrđuje da smo se dobro pripremili i organizovali za ovu sezonu.Tu bilježimo rekorde i danas, u odnosu na isti dan prošle godine ,imamao preko 200 hiljada veću naplatu", objasnio je predsjednik Opštine Budva. (Radio Crne Gore, Portal RTCG)

Portal Analitika