Društvo

Raspisan Konkurs za prijem učenika i studenata u domove

Ministarstvo prosvjete je raspisalo Konkurs za prijem 508 učenika i 2.252 studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori za školsku 2016/2017. godinu.
Raspisan Konkurs za prijem učenika i studenata u domove
Portal AnalitikaIzvor

Pravo učešća na Konkurs imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, kao i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program, i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.

Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Dokumenta za konkurs za prijem studenata I godine studija u domove studenata podnosiće se od 22. avgusta do 9. septembra. Za studente II, III, IV, V i VI godine studija rok za podnošenje dokumenata je od 5. do 23. septembra, dok će učenici dokumenta podnositi od 15. do 26. avgusta 2016. godine.

Tekst Konkusa može se preuzeti sa sajta Ministarstva prosvjete. 

Portal Analitika