Abiznis

Brajović: Završen novi kontrolni toranj u Tivtu vrijedan 4,5 miliona eura

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović obišao je završne radove na Kontrolnom tornju na aerodromu Tivat, gdje je najavio da će toranj biti u punoj operativnoj funkciji veoma brzo, sa ciljem što efikasnijeg pružanja usluga vazdušne plovidbe.
Brajović: Završen novi kontrolni toranj u Tivtu vrijedan 4,5 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je SMATSA jedna od najuspješnijih firmi u Srbiji i Crnoj Gori, koja je i od Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe - EUROCONTROL, proglašena u prethodnoj godini za najboljeg pružaoca usluga vazdušne plovodbe u Evropi, što svjedoči o najvišem nivou stručnosti zaposlenih u kompaniji i usvajanju najnovijih i najviših standarda u oblasti vazduhoplovstva.

- Novi kontrolni toranj će omogućiti zaposlenima najsavremenije uslove za rad, kao i nesmetano upravljanje tokovima vazdušnog saobraćaja na tivatskom aerodromu, i u potpunosti odgovoriti potrebama koje se ogledaju u konstantnom porastu putnika i saobraćaja. Investicija je vrijedna 4,5 miliona eura i finansirana je u potpunosti iz sopstvenih izvora SMATSA-e – rekao je ministar Brajović.

On je posebno naglasio da je ovo samo početak planiranih radova na tivatskom aerodromu te da je u planu izgradnja nove terminalne zgrade i rekonstrukcija i proširenje manevarskih površina i platforme, za šta je već urađen idejni projekat.

Direktor SMATSA-e Radojica Rovčanin istakao je odličnu saradnju sa kompanijom Aerodromi Crne Gore i najavio još investicija koje će SMATSA raditi u Crnoj Gori.

Zamjenik direktora SMATSA-e Lazo Maksimović je kazao da je rekonstrukcijom postojećeg tornja i dogradnjom objekta sa neophodnim prostorima kupola uvećana sa 36 na 82 kvadratna metra, te da je za vođenje svih sistema predviđen centralni sistem nadzora i upravljanja, što ovaj objekat svrstava u takozvane pametne zgrade.

Portal Analitika