Politika

Đukanoviću Orden albanske zastave

Predsjednik albanskog parlamenta, Iljir Meta, uručio je premijeru Milu Đukanoviću Orden nacionalne zastave Albanije. U pitanju je visoko priznanje te zemlje.
Đukanoviću Orden albanske zastave
Portal AnalitikaIzvor

Meta, koji se danas obratio i poslanicima u Skupštini Crne Gore, boravi u zvaničnoj posjeti Crne Gore, tokom koje je razgovarao i sa predsjednikom Crne Gore, Filipom Vujanovićem.

Premijer Đukanović rekao je da je počastvovan i zahvalan za priznanje kojim je odlikovan od strane albanskog predsjednika Bujara Nišanija.

"Želim da se iskreno zahvalim predsjedniku parlamenta Albanije, Meti, na inicijativi i napori da povodom deset godina nezavisnosti Crne Gore, a neposredno uoči našeg Dana državnosti, dođe u Crnu Goru i taj povod iskoristimo za uručivanje ovog značajnog priznanja", rekao je Đukanović.

Priznanje od susjeda posebno važno: Meta i Đukanović (Foto: Gov.me)

Rekao je da su posebno draga priznanja koja dolaze od susjeda, jer su ona potvrda da "oni koji dobijaju priznanje pažljivo rade na razvoju dobrosusjedskih odnosa i prijateljstva među narodima koji dijele isti prostor".

"Priznanje od susjeda je posebno važno u regionu kakav je Zapadni Balkan", ocijenio je Đukanović.

On je rekao da smo pažljivim dobrosusjedskim odnosom pomogli jedni drugima da očuvamo mir i stabilnsot, te da oslonjeni na te temelje "mi i dalje unapređujemo odnose između dvije države".

Portal Analitika