Protokol

Brajović: Trinaesti jul je značajni istorijski putokaz Crne Gore

Proslavljajući ovaj dan podsjećamo se Berlinskog kongresa iz davne 1878. godine, ali i Trinaestojulskoga ustanka iz 1941. godine. I na Kongresu, ali i ustankom, Crna Gora je potvrdila svoj identitet, svoj patriotski duh koji je odolio svim nedaćama minulih vremena, naveo je predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović u čestitki povodom Dana državnosti.
Brajović: Trinaesti jul je značajni istorijski putokaz Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

On je u ime Socijaldemokrata Crne Gore i u svoje ime čestitao svim građanima i građankama 13. jul, Dan državnosti „praznik koji proslavljamo u čast dva velika datuma slavne crnogorske istorije“.

- Danom nezavisnosti i 13. julom Crna Gora je svoju istorijsko-identitetsku i integritetsku bitku dobila! Ovaj dan neosporno za svakoga građanina Crne Gore predstavlja jedan od značajnijih istorijskih putokaza. I danas kada pravimo krupne i važne korake na našem evro-atlantskom putu, čuvamo dostojanstveno i postojano našu Crnu Goru i njegujemo snažni crnogorski duh koji čine svi narodi koji žive u ovoj državi. Mi, Socijaldemokrate Crne Gore, obilježavajući ovaj državni praznik, odajemo počast svim našim borcima za slobodu, koji su stremili ka napretku u ubjeđenju da ovi istorijski putevi vode u sjutrašnjicu boljitka. Kao društvo, ali i kao pojedinci, ne smijemo zaboraviti sve napore našeg naroda da se snažna potreba za borbom pretoči u vrijednosti dostojne istorijskog pamćenja. Socijaldemokrate, svjesne istorijskoga značaja 13. jula kao Dana državnosti nastojaće da svojim aktivnostima i sveukupnim političkim djelovanjem doprinesu da svaki naredni 13. jul bude razlog za još snažnije osjećanje ponosa i radosti zbog pripadnosti državi Crnoj Gori. U želji da svi skupa čuvamo našu jedinstvenu tradiciju, gradimo ugled u međunarodnoj zajednici, posvećeni prosperitetu našeg naroda, još jednom vam srdačno čestitam Dan državnosti – naveo je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore.

 

Portal Analitika