Politika

Nova i DNP: “Kosovo je srce Srbije”

Poslanici DNP-a i Nove razvili su danas u holu Skupštine transparent: ,,Narod Crne Gore priznao te nije, Kosovo je srce Srbije”.
 Nova i DNP: “Kosovo je srce Srbije”
Portal AnalitikaIzvor

Razlog je, kako su naveli, dolazak predsjednika skupštine Albanije Iljira Mete u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, kao i to što je crnogorski premijer Milo Đukanović dobio orden Republike Albanije.

“Danas najsramiji čin priznanja Kosova dobija i završni čin jer premijer Đukanović prima orden od albanskog predsjednika", rekao je poslanik DF-a Slaven Radunović.

On je naveo da je predsjednik parlamenta Albanije dobrodošao, ali “istorija nikad neće zaboraviti čin izdaje Mila Đukanovića

"Narod Crne Gore nikad neće priznati Kosovo u svom srcu i nadamo se da će nekad geopolitičke prilike omogućiti da se naša zastava vrati na Kosovo". 

Radunović je poručio da čim osvoje vlast da će poništiti priznanje Kosova.

Predsjednik Skupštine Albanije Iljir Meta, uručio je danas predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću visoko odlikovanje Republike Albanije – Orden nacionalne zastave.

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da je orden koji je premijer Milo Đukanović dobio “orden velike Albanije za veleizdaju”.

I on je naglasio da je prvo što će DF da uraditi kad osvoji vlast – povlačenje odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.

Knežević je na albanskom jeziku  poručio predsjedniku albanskog parlamenta  Meti da je “Kosovo srce Srbije”.

B.K.

Portal Analitika