Politika

ĐUROVIĆ: Raspustiti SO Herceg Novi i raspisati izbore

Jedini način da se zaustavi urušavanje i agonija Herceg Novog jeste skraćenje mandata aktuelnom skupštinskom sazivu i raspisivanje novih izbora zajedno sa parlamentarnim, saopštila je predsjednica OO SNP-a Novog Danijela Đurović.
ĐUROVIĆ: Raspustiti SO Herceg Novi i raspisati izbore
Portal AnalitikaIzvor

"U nepune dvije godine nove vlasti u Herceg Novom, zasnovane na prevari izborne volje građana, više je afera i skandala nego što se pamti. Od uništene privrede grada, koji je nekada slovio za jedno od najljepših turističkih destinacija sa zavidnim privrednim razvojem, sada se samo u žalosti pominju Prvoborac, HTP Boka, PKB, Južni Jadran, Mješovito, Vinopromet, nekada nosioci privrednog razvoja, a sada privatizovani i uništeni kumovskim i prijateljskim vezama DPS-a", saopštila je Đurović.

Da se bar na tome završila muka Novljana, nego je i Brodogradilište Bijela otišlo u stečaj u poslednjoj godini, a Institut Igalo nebrigom menadžmenta i države sve se više urušava. Traži se novi strateški partner koji će doći čim se obezbijedi masovna izgradnja vila i apartmana, a o zdravstvu i rehabilitaciji niko ne vodi računa. Mamulu smo već ožalili, a izgleda da spasa nema ni bivšoj Vojnoj bolnici.

Ali, s druge strane, važno da se svakodnevno oglašavaju nova radna mjesta u Opštini i njenim preduzećima, da se uhljebljuju glasači vladajuće koalicije DPS-Izbor, zapošljavaju razni savjetnici za sve i svašta, a glavni razvojni projekti su Evropska prestonica kulture, LED rasvjeta, „Slobodni udarci“ i slični, svaki pod istragom državnih organa.

Od septembra neće biti ni vrtića na Savini, ni škole „Milan Vuković“, a gdje će nam djeca, saznaćemo naknadno. Grandiozno se najavljuju megalomanski projekti podzemnih i podmorskih tunela, skijališta za 800 hiljada turista, a gradske ulice više liče na ratom pogođene zone nego na turistički primorski grad.

Na prevari zasnovana vlast ne može ni opstati, ni pokazati dobre rezultate. U beskrajnoj igri prepucavanja i uslovljavanja koalicionih partnera jedini zajednički imenitelj je lična korist pojedinaca. Ipak, Herceg Novi i njegovi građani zaslužuju i trebaju mnogo više, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika