Politika

Čekaju se prijave, pa će Đurašković zakazati sjednicu Odbora

Predsjednik Skupštine Darko Pajović još uvijek nije prijavio poslanike crnogorskog parlamenta za koje je tvrdio da su odgovorni za posljednji incident u Skupštini. On će prijavu Odboru za ljudska prava i slobode, podnijeti narednih dana, saopšteno je DN iz njegovog kabineta.
Čekaju se prijave, pa će Đurašković zakazati sjednicu Odbora
Portal AnalitikaIzvor

Pajović je u petak najavio da će podnijeti prijavu protiv pet poslanika Odboru za ljudska prava. On je saopštio da bi pojedini poslanici trebalo da snose odgovornost zbog nemilih događaja u Skupštini prije sedam dana.

Sa druge strane, i Demokratski front je pripremio prijave, ali su i one na čekanju.

Potpredsjednica Odbora za ljudska prava Ljiljana Đurašković, jedina koja ima pravo da sazove sjednicu Odbora u vezi sa kršenjem etičkog kodeksa, kaže da će sačekati sa sazivanjem sjednice nakon što pristignu sve prijave.

"Da sačekamo malo, biće još prijava. DF će da podnese prijave protiv poslanika sa druge strane. Očekujemo da će i predsjednik Skupštine da podnese prijavu i protiv poslanika DPS-a. Biće tu još prijava", rekla je Đurašković Dnevnim novinama.

Na pitanje da li će, kada dobije sve prijave, sazvati sjednicu, s obzirom na to da će predmet rasprave biti i njene kolege iz kluba, Đurašković je kazala da će uraditi sve u skladu sa zakonom.

"Naravno, sazvaću sjednicu, kao što pravila nalažu", rekla je Đurašković.

Incident u Skupštini Crne Gore dogodio se 4. jula i to između poslanika DPS i opozicionog Demokratskog fronta. Incident se dogodio u vrijeme pauze, a njemu je prethodila rasprava o učešću crnogorskih vojnika u mirovnoj misiji EU, o čemu je govorila ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić.

Poslanici DF i DPS-a razmijenili su teške uvrede i psovke, a tuču grupe poslanika spriječili su ostali poslanici i skupštinsko obezbjeđenje. (cdm/Dnevne novine)

Portal Analitika