Crna hronika

Podgorica: Teško ranili Ljajčaja i oteli mu kesu bez novca

Podgorička policija na tragu je napadačima, koji su preksinoć, prvo fizički napali, a zatim i pucali u Nikolu Ljajčaja (44) iz Podgorice, od kojeg su pokušali da otmu kesu sa pazarom iz kladionice.
Podgorica: Teško ranili Ljajčaja i oteli mu kesu bez novca
Portal AnalitikaIzvor

Kako pišu Dnevne novine, podgorička policija raspolaže sa operativnim podacima koji upućuju na trag napadača koji su, ipak, ostali uskraćeni za plijen, jer su od Ljajčaja, kojeg su teže ranili, uzeli kesu u kojoj nije bilo novca.

Do pucnjave je došlo u nedjelju veče oko 23.30 u Ulici Radosava Burića, u podgoričkom naselju Zabjelo. Prema prvim rezultatima istrage, napadači su znali tačno vrijeme kada će Ljajčaj da izađe iz obližnje kladionice sa pazorom, tako da su ga presreli dok je išao prema automobilu.

Pokušali su da mu otmu novac, međutim, Ljajčaj je odbio da preda pazar, nakon čega je jedan od napadača izvadio pištolj kojim su mu zaprijetili.Tada je došlo do svađe i fizičkog obračuna, kada je došlo da ispaljenja više hitaca, od kojih je jedan pogodio Ljajčaja.

On je odmah je prevežen u Klinički centar Crne Gore, gdje mu je konstatovana teška tjelesna povreda. Policijska patrola ubrzo je stigla na lice mjesta, odakle su uzeli dokaze kao i izjave očevidaca. O pucnjavi je obaviješteno i Više državno tužilaštvo u Podgorici, po čijem je nalogu obavljen uviđaj. (cdm/Dnevne novine)

Portal Analitika