Crna hronika

Napadaču na Šukovića izgubio se trag na Ribnici

Za sada nepoznati napadač prišao je nečujno sleđa bivšem šefu Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Predragu Šuković i u njega ispalio tri metka, koja su ga pogodila u noge.
Napadaču na Šukovića izgubio se trag na Ribnici
Portal AnalitikaIzvor

Vatreni napad dogodio se juče oko 10.30 časova, ispred "Montenegro paba", u Njegoševoj ulici, u strogom centru Podgorice, a "pucača" su jasno snimile sigurnosne kamere, čiji su snimci dostavljeni medijima. Na snimku se vidi muškarac srednje visine, nabijene građe u košulji i svijetlim teksas farmerkama, na glavi šešir sa širokim obodom i naočare za vid, dok je preko ramena nosio malu tamnu torbicu sa pištoljem iz kojeg je pucao.

Podgorička policija je tokom blokade grada, operativnim putem došla do podataka da je napadač trčećim koracima pobjegao niz Bulevar Ivana Crnojevića do kafane "Lim" a onda se pokraj baraka sa desne strane puta spustio do korita rijeke Ribnice, odakle mu se gubi trag. Policija je juče satima pretraživala upravo taj dio grada, ali potraga još ne daje rezultate.

Strašna scena ranjavanja Šukovića je prema navodima očevidaca bila poput akcionih filmova. Niži muškarac sa kapom na glavi smireno je prišao Šukoviću sleđa i u pravcu njegovih nogu ispalio tri hica. Nakon toga užurbanim korakom udaljio se sa lica mjesta. Zaprepašćeni gosti okolnih lokala samo su sa nevjericom pogledima ispratili čovjeka, koji nije krio oružje iz kojeg je pucao, dok je Šuković koji je ostao na nogama počeo da zapomaže.

Žena koja se zatekla preko puta mjesta pucnjave, dok je pričala preko mobilnog telefona, ispričala je za DN da su se pucnji čuli kao petarde.

"Ranjeni je stajao na ulaznim vratima lokala 'Montenegro pab, naslonjen rukom na okvir vrata i razgovarao je sa nekim mladićima, koji su sjedjeli u bašti lokala do ovog. U jednom trenutku niži muškarac, sa običnom ribaskom platnenom kapom na glavi mu je prišao sleđa. U tom trenutku iz torbice je izvadio pištolj i ispalio, čini mi se tri hica u njegovom pravcu. Trčećim korakom zatim se sa pištoljem u ruci udaljio u pravcu obližnjeg bulevara. Ranjeni je čim je pogođen krenuo ka drugovima sa kojima je razgovarao, tražeći od njih da mu pomognu. Vikao je "Ljudi, pomagajate mi”. Primjetila sam da je pogođen visoko u butinu jer su mu bermude bile potpuno krvave. Očigledno šokirani događajem momci sa kojima je prije toga razgovarao samo su sjedjeli i gledali u pravcu u kome je pucač otišao. Nakon par trenutaka, pritekli su u pomoć Šukoviču i ubacili ga u prvi taksi", ispričala je za DN radnica lokala i očevidac događaja.

Ukoliko je suditi po fizičkim karakteristikama napadača, njegovoj hitnosti i neustrašivosti da zapuca u strogom centru grada usred dana, i to pred brojnim očevicima, može se zaključiti da je riječ o vrlo iskusnoj osobi, kojoj ubistva nijesu nepoznanica.

Još jedna potvrda mafijaškoj visprenosti ovog, vrlo vjerovatno, plaćenika, je i činjenica da je prišao Šukoviću na rastojanje od nepunog metra, a da ga ovaj, uprkos razvijenoj bezbjednosnoj kulturi i instiktima, nije ni primijetio, sve dok nije čuo pucnje i vidio kako krv lije niz njegove noge. Ova blizina mogla je biti i kobna. Međutim, ukoliko je suditi po načinu izvršenja, napadač je imao jasnu misiju da Šukovića izranjava po nogama, ali ne i da ga ubije.

To potvrđuje i zvanična istraga, u kojoj će se narednih dana vidjeti da li će se ukazati potreba da policija kontaktira i kolege iz okruženja, s obzirom da napadač nije krio svoje lice i time praktično naveo na sumnju da nije odavde. (cdm/Dnevne novine)

Portal Analitika