Muzika

ZAVRŠEN EXIT: Novi rekordi, festival posjetilo više od 195.000 ljudi

Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi u jutarnjim časovima završen je 16. Exit muzički festival, a prema procjenama izvještača, posljednja festivalska noć okupila je pod svodove drevne tvrđave čak 55.000 ljudi.
ZAVRŠEN EXIT: Novi rekordi, festival posjetilo više od 195.000 ljudi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Apsolutne zvijezde posljednje festivalske noći bio je Prodigy, jedan od najvećih bendova svih vremena koji su izašli na glavnu binu tačno u jedan čas poslije ponoći. Nakon pozdrava publici od frontmena Lajama Houleta, počeli su da se ređaju dobro poznati hitovi.

Prema procjenama izvještača, za četiri dana i noći Egzita, Petrovaradinsku tvrđavu posjetilo je nešto manje od 200.000 ljudi. Na Glavnoj i još 20 festivalskih bina nastupalao je više od 700 domaćih i inostranih izvođača.

Tačan broj posjetilaca organizatori će naknadno objaviti.

Osim glavnog stejdža izuzetno kvalitetan program je bio i na drugim festivalskim binama, a jedna od zvijezda večeri bila je i legenda jugoslovenske muzike Josipa Lisac, čiji nastup je propratio veliki broj uglavnom starijih posjetilaca.

U vrelu atmosferu posljednje večeri Exita odlično se uklopila i finalna utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu Francuska - Portugal, čiji direktan prenos je pratio veliki broj gledalaca preko video bima postavljenog na "rege stejdžu".

Na Petrovaradinskoj tvrđavi je spuštena zavjesa na ovogodišnju Exit magiju, a Exit avantura se nastavlja na plaži Jaz u Budvi, gdje će od 14. do 16. jula biti održana ljetnja verzija ovog festivala - Sea Dance festival.

Portal Analitika