Zabava

Ona je prva na Forbsovoj listi najbolje plaćenih žena šou-biznisa

Pjevačica i tekstopisac Tejlor Svift dospjela je na prvo mjesto Forbsove godišnje liste 100 najbolje plaćenih poznatih ličnosti, sa zaradom od 170 miliona dolara.
Ona je prva na Forbsovoj listi najbolje plaćenih žena šou-biznisa
Portal AnalitikaIzvor

Svift je ispred koleginica, pop pjevačica, Adel, koja je na 9. mjestu s 80,5 miliona dolara, Madone koja je na 12. mjestu s 76,5 miliona dolara, zatim Rijane na 13. mjestu s 75 miliona dolara i Keti Peri na 63. mjestu sa 41 milion dolara.

Turneja Tejlor Svift pod nazivom "1989 World Tour" donijela je prošle godine više od 200 miliona dolara. Njen nekadašnji partner, di-džej Kalvin Haris dospio je na 21. mjesto liste magazna Forbs s zaradom od 63 miliona dolara.

Grupa "One Direction" je na 2. mjestu liste s 110 miliona dolara, glumac Kevin Hart je na 6. mjestu s 87,5 miliona dolara, a radijski voditelj Hauard Stern, koji sebe naziva "kraljem medija" je na 7. mjestu s 85 miliona dolara.

Na naslovnoj strani magazina Forbs prikazana je američka zvijezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je 42. na listi sa zaradom od 51 milion dolara. Forbs navodi da 40 odsto njene zarade dolazi od igre mobilnom telefonu pod nazivom "Kim Kardashian: Hollywood".

 

Portal Analitika