Crna hronika

Objavljena fotografija osumnjičenog za ranjavanje Šukovića

Službenici Uprave policije MUP-a, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeli su aktivnosti na rasvjetljavanju ranjavanja službenika Uprave policije Predraga Šukovića koje se dogodilo jutros u centru Podgorice.
Objavljena fotografija osumnjičenog za ranjavanje Šukovića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Službenici su već došli do video zapisa sa nadzornih kamera, koje se nalaze na lokacijama u pravcu bjekstva lica koje je izvršilo ovo krivično djelo, a na kojima je, kako vjeruju, upravo zabilježeno to lice odnosno izvršilac krivičnog djela.

„Stoga pozivamo građane da policiji prijave ukoliko prepoznaju ili primijete lice sa fotografija skinutih sa video zapisa. To mogu učiniti pozivom na besplatni policijski broj 122, neposrednim kontaktom sa policijskim službenicima, dolaskom u najbliži centar ili odjeljenje bezbjednosti ili na bilo koji drugi način. Prijava može biti učinjena i anonimno“, navodi se u saopštenju MUP-a.

14-1

Uprava policije najoštrije osuđuje ranjavanje njihovog kolege.

„Svaki napad na pripadnika policije smatramo napadom na Upravu policije MUP-a, institucije sistema i državu uopšte. Policija će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi identifikovala odgovorno lice, lišila ga slobode i privela ga licu pravde zbog teškog krivičnog djela učinjenog na štetu našeg kolege“, saopšteno je iz MUP-a.

Ranjavanje Šukovića prijavljeno je jutros u 10:37 kada je službenik CB Podgorica dobio informaciju da taksi vozilo jednog taksi udruženja ka Urgentnom bloku upravo prevozi lice sa povredama od vatrenog oružja.

„Ka Urgentnom bloku su upućeni policijski službenici a u međuvremenu je i iz Urgentnog bloka Dežurnoj službi CB Podgorica stigla potvrda da je u njihove prostorije dovezeno lice sa povredama iz vatrenog oružja te da se radi u službeniku Uprave policije Predragu Šukoviću. Policijski službenici su ubrzo nakon toga došli do saznanja da je lice mjesta događaja Njegoševa ulica u Podgorici, ispred jednog lokala, te su stoga tamo upućeni policijski službenici koji su obezbjeđivali mjesto događaja do dolaska Ekipe za uviđaje“, saopšteno je iz policije.

13-1

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je rukovodio uviđajem izvršenim na licu mjesta.

Po nalogu nadležnom tužioca, izuzeti su tragovi koji će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja. Takođe, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mjesta događaja u pravcu bjekstva izvršioca krivičnog djela na kojima je, kako vjeruju, snimljen izvršilac.

Šuković je u događaju zadobio tri prostrjelne rane od projektila iz vatrenog oružja - dvije u predjelu butine i jednu u predjelu noge ispod koljena, koji su ka njemu, shodno saznanjima, ispaljeni iz neposredne blizine. Prema informacijama kojima MUP u ovom momentu raspolaže, dejstvom projektila nisu nastale povrede opasne po život.

Od momenta dovoženja u Urgentni blok, uz Šukovića, koji je u svjesnom stanju, su policijski službenici koji će ostati uz njega do daljnjeg.

Portal Analitika