Politika

Vlada prihvatila prijedlog Jasavić: Toplifikacija Pljevalja da bude prioritet

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić je na jučerašnjoj sjednici Komisija Vlade uslovila podršku izgradnji Bloka II Termoelektrane Pljevlja toplifikacijom Pljevalja, insistirajući da Vlada u saradnji sa Opštinom Pljevlja sprovodi aktivnosti na realizaciji projekta toplifikacije jer je ovo pitanje, kako tvrdi, od velikog značaja kako za zaštitu zdravlja građana Pljevalja, tako i za zaštitu životne sredine u ovom gradu.
Vlada prihvatila prijedlog Jasavić: Toplifikacija Pljevalja da bude prioritet
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj prijedlog Jasavić Vlada je prihvatila, a kako piše u saopštenju, saradnja Vlade i Opštine Pljevlja po ovom pitanju mora biti intezivirana.

Iz dostavljenog Završnog izvještaja o aktivnostima na izgradnji Bloka II Vladi, nije bilo dovoljno jasno da li je toplifikacija Pljevalja u cjelosti obezbijedjena kroz izgradnju  Bloka II TE Pljevllja, zbog čega je Jasavić ovo pitanje otvorila na sjednici Vladinih Komisija.

Od predstavnika Elektroprivrede dobijen je odgovor da se izgradnjom Bloka II samo stvara mogućnost za toplifikaciju, što znači da će pet miliona eura od ukupnog iznosa za projekat i izgradnju biti potrošeno za toplifikaciju.

"Uslov za toplifikaciju Pljevalja je izgradnja Bloka II, do čije izgradnje ne može doći bez potpisivanja Akcionarskog Ugovora Države Crne Gore i A2A. Zbog toga je Jasavić podržala Akcionarski ugovor, s tim da u slučaju izlaska A2A  iz Elektoprivrede država obavezno otkupi paket akcija. Na ovaj način država bi postala ponovo jedini vlasnik kompanije, te takvu priliku ukoliko se ukaže ne bi smjela propustiti", piše u saopštenju. 


 

Portal Analitika