Društvo

Samardžić: Imamo korupcione sindikate i korumpirane funkcionere

Predsjednica Sindikata doktora medicine Crne Gore, Milena Popović Samardžić saopštila je da je na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore zvanično odbijen prijedlog za povećanjem plata ljekarima koji je inicirao Sindikat, a predložilo Ministarstvo finansija, uz obrazloženje da bi se na taj način u neravnopravan položaj stavili drugi zaposleni zdravstvu i prosvjeti.
Samardžić: Imamo korupcione sindikate i korumpirane funkcionere
Portal AnalitikaIzvor

“Zamislite zamjenu teza u kojoj Vlada prestanak višedecenijskog tlačenja jedne profesije opravdava time što će, u toj hipotetičkoj situaciji, biti prinuđeni da prestanu sa tlačenjem drugih. Očigledno je da bi ispunjenje zahtjeva Sindikata doktora medicine predstavljao opasan presedan, te da naša država ima ozbiljan interes da nas drži u stanju modernog ropstva”, kazala je Popović Samardžić.

Kako ističe, nakon današnjeg dana, “više je nego očigledno, da imamo korupcione sindikate i korumpirane, privilegovane funkcionere, kojima je jedini cilj da nas drže u potlačenom položaju”.

Predsjednica Sindikata doktora medicine najavljuje da će Sindikat narednih dana podrobno informisati javnost o sastavu i glasanju svih članova Vlade koji su bili protiv prijedloga.

“Stavićemo na uvid njihove imovinske kartone, a sa naročitom pažnjom osvrnućemo se na sramno obrazloženje Sekretara Sekretarijata za zdravstvo, izvijesne Dušanke Jauković”, zaključila je ona.

Portal Analitika