Društvo

Reagovanje: Službenici OB Plav prisutni na području Gusinja

Tekst da u Gusinju nema policijskih službenika, naišao je na reagovanje Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije.
Reagovanje: Službenici OB Plav prisutni na području Gusinja
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo bez redakcijskih intervencija:

''Odjeljenje bezbjednosti Plav teritorijalno pokriva i područje Opštine Gusinje. Tačno je da je jedan policijski službenik, koji se spominje u tekstu, upućen na ispomoć na primorju tokom sezone. On je tamo upućen sa još trojicom kolega iz OB Plav. To naravno ne znači da u Gusinju nema policijskih službenika, odnosno da nisu prisutni na terenu u tom gradu.

Naime, saobraćajna patrola OB Plav je, u intervalima shodno procjenama, svakodnevno prisutna na području Opštine Gusinje, naročito u večernjim časovima. Shodno planu tokom ljetnje turističke sezone, od sjutra, 12. jula, Interventna grupa OB Plav će takođe biti na terenu na području Gusinja u toku večernjih časova, dok će tokom dana na terenu biti vođa bezbjednosnog sektora OB Plav.

OB Plav je u komunikaciji sa menadžemntom Opštine Gusinje sa kojim ima dobru komunikaciju i saradnju i uvažiće i njihove inicijative i procjene u smislu angažovanja policije u tom gradu, shodno potrebama i mogućnostima.

Ukoliko je bilo kom građaninu na području Gusinja potrebna policija iz bilo kog razloga, svakako može pozvati besplatni policijski broj 122 i službenici OB Plav će se odmah odazvati pozivu i reagovati''.

Portal Analitika