Društvo

Terasa hotela „Onogošt“ počela sa radom

Kako je nedavno najavljeno, renovirana terasa hotela „Onogošt“ danas je primila prve goste.
Terasa hotela „Onogošt“ počela sa radom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Poslije duže vremena terasa nekadašnjeg mliječnog restorana, počela je sa radom, a prostor, nekad najpopularnijeg mjesta za Nikšićane, već od ranih jutarnjih časova ispunili su gosti.

Milica Abramović, ispred hotela „Onogošt“, kaže da je terasa na zadovoljstvo svih građana počela sa radom. Ona je podsjetila da je to kultno mjesto o čemu svjedoče brojne fotografije, još iz prvih dana hotela.

''Za sada je angažovano petanestak radnika, ali planiramo dalje proširivanje. Što se kapaciteta tiče, terasa ima 200 mjesta'', rekla je ona i dodala da je do sada uloženo oko 100.000 eura na kompletnom objektu.

terasa-hotel1

''Trenutno je prioritet sanacija ravnog krova u cjelosti. To je ključna investicija, posle koje će se sve lakše realizovati'', najavila je ona.Terasu je prvog dana posjetio i predsjednik Opšine Nikšić Veselin Grbović, koji je rekao da je njegova generacija na tom mjestu provodila mladost.''Ovdje se dolazilo na jutarnju kafu. Ovdje su ljudi sjedjeli uveče, pored korza, bila je uvijek neka muzika'', prisjetio se Grbović i rekao da se nada da će tako biti i ubuduće.

On je izrazio zadovoljstvo što se dobro krenulo sa rekonstrukcijom hotela, ali i što je sačuvan stari dio.

''Očekujemo da se ovih dana krene sa rekonstrukcijom novog dijela hotela. Nadamo se da će problem sa hidroizolacijom ubrzo biti riješen i da će taj posao do kraja septembra biti završen. Prostor ispred objekta je oplemenjen. Sobe su u pristojnom stanju i ovih dana stalno četrdesetak gostiju boravi u hotelu'', rekao je on i najavio potpisivanje dva odvojena sporazuma hotela ''Onogošt'' i Opštine Nikšić sa Vaterpolo savezom po kome će hotel pružati usluge smještaja Vaterpolo savezu, dok će Opština ustupiti dvije prostorije u okviru bazena.

''Centar tog sporta premješta se u Nikšić. Nadam se da će to biti okosnica razvoja vaterpola u ovom dijelu Crne Gore'', naveo je Grbović.

terasa-hotel2

Prvog radnog dana u hotelu „Onogošt“ odazvali su se akciji pod nazivom ''Dan za Šobića''. Akcija je posvećena ovogodišnjem dobitniku Trinaestojulske nagrade, poznatom kantautoru Miladinu Šobiću, pa će se danas slušati isključivo njegove pjesme.

Za sada, terasa je jedini dio hotela koji radi, dok se unutrašnji dio nekadašnjeg restorana adaptira. Uporedo, radovi su u toku na sanaciji krova, opremanju i uređivanju starog dijela hotela, koji ima 58 soba i tri apartmana.

Kada je u pitanju popularna „čaša“, koja ima 280 soba, planirano je da bude podijeljena na studentski i hostelski dio, a tu će se smjestiti i Fakultet za poslovne mediteranske studije Tivat.

Firma Comp Comerc, čiji je vlasnik Ranko Jovović, kupila je hotel Onogošt za 1,1 milion eura, nakon čak 21 oglasa i početne cijene od 11,5 miliona.

Izvor i foto: Onogost.me

Portal Analitika