Politika

Duković: Nijesam adresa za Pajovićevu prijavu

Predsjednik Skupštine Darko Pajović danas bi trebalo da proslijedi prijavu Odboru za ljudska prava, povodom incidenta koji su pojedini poslanici prošlog ponedjeljka izazvali u Skupštini.
Duković: Nijesam adresa za Pajovićevu prijavu
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine Dako Pajović danas će, kako je u petak najavio, podnijeti prijavu protiv pet poslanika Odboru za ljudska prava. Pajović je saopštio da bi, pojedini poslanici, trebalo da snose odgovornost zbog nemilih događaja u Skupštini prije sedam dana.

Konsultovali smo predsjednika Odbora za ljudska prava Halila Dukovića koji je, za Antenu M, saopštio da on kao predsjednik tog tijela nema poslovničku mogućnost da sazove sjednicu na kojoj će se o tome raspravljati.

„Ne mogu da sazovem Odbor u vezi sa kršenjem Etičkog kodeksa, jedino ko ima to pravo jeste potpredsjednica Ljiljana Đurašković, ona je moj zamjenik u Odboru za ljudska prava. Mi smo iz pozcije dali opoziciji da predsjedava Etičkim kodeksom. S obzirom na to da se radi o osobi iz DF-a, a oni bojkotuju rad tijela Skupštine i dalje, niko osim njih sjednicu nema pravo da sazove. Tako da smo u potpunoj blokadi,“ saopštio je Duković.

Duković kaže da, ipak, postoji način kako sazvati tu sjednicu:

„Kolegijum treba da donese neku drugu odluku u vezi sa Etičkim kodeksom i da tako odblokiramo rad tog tijela. To će se vjerovatno rješavati u narednom periodu,“ kaže Duković.

Pozvali smo i potpredsjednicu tog odbora Ljiljanu Đurašković koja nam je kazala da ima još najavljenih prijava:

„Da sačekamo malo, biće još prijava. DF će da podnese prijave protiv  poslanika sa druge strane. Očekujemo da će i predsjednik Skupštine da podnese prijavu i protiv poslanika DPS-a. Biće tu još prijava,“kaže Đurašković.

Podsjetimo, prije sedam dana u Parlamentu, pojedini poslanici su se međusobno vrijeđali i nasrtali jedni na druge. U petak je tim povodom više sati zasjedao i Kolegijum predsjednika Parlamenta.

Antenam.net

 

Portal Analitika