Svijet

Uvlačite nas u rat s Rusijom da svi izginemo

Njemačka ljevičarka i poslanica Sara Vagenkneht dobila je gromoglsan aplauz za svoj govor u Bundestagu dok je vodila raspravu o NATO samitu u Varšavi.
Uvlačite nas u rat s Rusijom da svi izginemo
Portal AnalitikaIzvor

Vagenknehtova se obratila predsjedniku, kolegama i kancelarki rekavši da politika ne ide unaprijed već unazad u vrijeme koje se nikom ne dopada.

- Danas, 75 godina od rata Njemačke i Sovjetskog Saveza, nedaleko od ruske granice se ponovo sprovode vojne vježbe u kojima učestvuje Njemačka - rekla je ona. „Navodno se američka nuklearna oružja postavljaju u Njemačku kako bi se spriječila Putinova agresija na Baltik. Da li oni zaista očekuju da povjerujemo u takve gluposti?“, pita poslanica na sajtu Sara Vagenkneht.

Kada su je upitali zašto Rusija onda sprovodi velike manevre i zašto stalno pomjera granice u protekle dvije dekade, ona je odgovorila: „Zar nije to ono što NATO radi?“

- Navodno se nova trka naoružanja sprovodi kako bi se suzbila Rusija. Zar nisu mogli da smisle neki bolji razlog? Vojni trošak NATO-a je 13 puta veći od ruskog, a sada NATO treba dodatno da poveća bezbjednost Evrope. Kakve su to gluposti? - upitala je retorički.

Blic.rs

Portal Analitika