Ostalo

"Lovćen 2016": Oboren aktuelni rekord staze

Na 33. Međunarodnoj brdskoj auto trci "Lovćen 2016" crnogorski automobilista Jovan Aćimić oborio je rekord staze, koji je od 2004. godine držao Franjo Kunčer (07:40.504.)
"Lovćen 2016": Oboren aktuelni rekord staze
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski automobilista Jovan Aćimić, član Aćimić Racing tima, stazu dugu 12,2 kilometra, prešao je za vrijeme 7:32,067, i tako ostvario novi rekord, koji je 12. godina držao legenda crnogorskog automobilzma Franjo Kunčer.

Drugo vrijeme ostvario je automobilista Ivović Tripo, član AMSK Blažo Smiljanić (vrijeme 8:02,672), dok je treći bio Bulatović Dejan uz vrijeme 8:02,908, takođe iz AMSK Blažo Smiljanić.

Inače, trka je protekla uz odličnu organizaciju AMK "Lovćen", i izuzetnu posjećenost ljubitelja automobilizma, koji su došli iz svih krajeva Crne Gore da isprate današnji spektakl.

Rezultati sa trke dostupni su na sljedećem linku: http://www.akinadelta.hr/live/index.php?form_show=2

Ovogodišnja trka bodovana je za Centralno – evropsku zonu (CEZ) na brdskim stazama, a kao i prošle godine podržana je od strane Svjetske automobilske federacije (FIA), koja je uvrstila brdsku auto trku na Lovćenu na međunarodnu mapu automobilizma.

Cetinje.me

Portal Analitika