Ostalo

Hamilton pobijedio u Silverstonu

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobjednik je Velike nagrada Velike Britanije, desete trke šampionata Formule 1 u Silverstonu.
Hamilton pobijedio u Silverstonu
Portal AnalitikaIzvor

Hamilton je startovao sa pol pozicije, a do četvrte pobjede ove sezone, 47. u karijeri, došao je u vremenu sat, 34 minuta, 55 sekundi i 83,1 stotinku. On je ove sezone slavio i u trkama za VN Monaka, Kanade i Austrije.

Njegov klupski drug, Njemac Niko Rozberg, bio je drugi, dok je treće mjesto osvojio Holanđanin Maks Ferštapen u Red Bulu. Uspješan nastup Red Bula upotpunio je četvrtoplasirani Australijanac Danijel Rikjardo, peti je bio Finac Kimi Raikonen u Ferariju, a šesti Meksikanac Sergio Peres u bolidu Fors Indije.

Bodove su još osvojili Niko Hilkenberg u Fors Indiji, Karlos Sains u bolidu Toro Rosa, Njemac Sebastijan Fetel u Ferariju i vozač Toro Rosa, Rus Danil Kvjat.

Rozberg je, nakon deset trka, vodeći u plasmanu vozača sa 171 bod. Hamilton je drugi sa 167, a treći Raikonen sa 106 bodova. U plasmanu konstruktora čelnu poziciju zauzima Mercedes sa 338 bodova. Ferari je drugi sa 204, a treći Red Bul sa 195 bodova. 

Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 24. jula u Hungaroringu za Veliku nagradu Mađarske. 

Portal Analitika