NATO

SDP: Zadovoljni rezultatima Samita u Varšavi

Socijaldemokratska partija (SDP) zadovoljna je rezultatima Samita NATO-a u Varšavi i još jednom, kako su saopštili iz te partije, potvrdom dobrodošlice Crne Gore u Alijansu.
SDP: Zadovoljni rezultatima Samita u Varšavi
Portal AnalitikaIzvor

“Članstvom u NATO biće ispunjen još jedan strateški cilj SDP-a, kao jedine političke partije koja se od svog osnivanja istrajno i nepokolebljivo zalaže za integracije sa najdemokratskijim i ekonomskim naprosperitetnijim državama današnjice”, naveo je u saopštenju međunarodni sekretar SDP-a, Ivan Vujović.

Kako je kazao, SDP, kao autentični zastupnik NATO-a, ne želi od tog pitanja da pravi demagoško-propagandnu temu, koja će poslužiti za još jedan hladni rat u Crnoj Gori i nova prebrojavanja na patriote i izdajnike.

“To je ipak manir onih koji su ratovali sa tim istim NATO-om i koji svoju nečistu savjest, zbog sramne ratne prošlosti, moraju prati stalnom proizvodnjom podjela”, rekao je Vujović.

On je naveo da je jasno svima da te i takve ne zanimaju “ni NATO, ni Evropska unija (EU), ni država Crna Gora, već samo gola vlast”.

Vujović je poručio da SDP, nasuprot takvom pristupu, vjeruje da Crna Gora može biti ujedinjena u vrijednostima koje promoviše NATO, koje su i vrijednosti na kojima se temelji i EU.

On je pojasnio da su demokratija, vladavina prava, nezavisne i funkcionalne institucije, održivi ekonomski razvoj vrijednosti civilizovanog svijeta oko kojih treba graditi nacionalni konsenzus, a ne da dijeliti se.

Vujović je ocijenio da će i pred nove izbore tema NATO-a biti propagandno sredstvo, a, ako bude potrebno, i sredstvo trgovine, novokomponovanih patriota.

“Vidjeli smo nedavno da su na tu temu bili intenzivni razgovori Demokratske partije socijalista sa jednom opozicionom partijom”, dodao je Vujović.

Prema njegovim riječima, nakon ulaska u NATO, biće više pravne države i reda u Crnoj Gori, što jasno pokazuju primjeri iz okruženja.

“To treba da raduje sve sem one koji misle da su iznad države. Sasvim sigurno da to nije lijepa vijest ni za šefove organizovanih kriminalnih grupa, razne ortake, tajkune i privatizatore na čijim računima su crnogorske pare”, naveo je Vujović.

Kako je kazao, NATO je nekima prijetnja i presuda, a nekima nagrada, što će se veoma brzo i vidjeti.

“Jedno je sigurno - NATO zastavom se neće moći prikrivati razne pljačke, već će njome i pljačke, i pljačkaši biti brže procesuirani”, zaključio je Vujović.

MINA

Portal Analitika