Politika

ĐELJOŠAJ: Vujanović se krije iza nepotpisanog stava zajednice opština

Poslanik Nik Đeljošaj pozdravio je apel Demokratske Crne Gore, da "Filip Vujanović postuje zakone koji su usvojeni u Skupštini Crne Gore" te raspiše lokalne izbore u Podgorici, Golubovcima i Tuzima.
ĐELJOŠAJ: Vujanović se krije iza nepotpisanog stava zajednice opština
Portal AnalitikaIzvor

- Uputio sam pismo g. Vujanoviću 15. aprila u kojem sam tražio da poštuje zakon i raspiše izbore za opštine u okviru Glavnog grada, Tuzi i Golubovci. Nažalost, Vujanović odbija da poštuje zakone usvojene u Skupštini i isti su i dalje mrtvo slovo na papiru, jer predsjednik Crne Gore krši zakon. Dalje, predsjednik Vujanović, u odgovoru zašto ne poštuje zakon, samo mi je poslao pismo, u kojem navodi da on poštuje zakon i u prilog proslijeđuje mišljenje zajednica opština, koje je nepotpisano i samo u naslovu stoji da dolazi iz zajednica opština, tvrdim da ovoliku neozbiljnost predsjednika države, koja će brzo biti i NATO članica, teško objasniti - ističe Đeljošaj.

On navodi kako su mu članovi predsjedništva zajednica opština kazale da oni nikada nijesu zauzeli zvaničan stav po tome i da je zbog toga nepotpisan stav i poslat.

- O svemu ovome sam i na sjednici Skupštine upoznao javnost. Svakako, ukoliko predsjednik države, nema kapaciteta da protumači zakone, nego trebaju neke druge institucije da ga savjetuju u tumačenju zakona pokazuje neodgovornost obavljenja jedne takve funkcije. Mislim da je predsjednik, u izvršavanje partijskih naloga, pokušao da se krije iza nepotpisanog stava zajednice opština. Pridružujem se apelu Demokratske Crne Gore da g. Vujanović poštuje zakone koje je usvojila Skupština Crne Gore. Ovih dana je zvanična Crna Gora bila za stolom najdemokratskih država svijeta. Nemojte brukati NATO savez da im se pridružuje članice, gdje predsjednik države ne poštuje zakone - zaključuje Đeljošaj.

Portal Analitika