Politika

DEMOKRATE: Uz parlamentarne Vujanović da raspiše i izbore u Podgorici

Demokratska Crna Gora pozvala je predsjednika države Filipa Vujanovića da, uz parlamentarne izbore koji bi trebalo da se održe u oktobru, raspiše i lokalne izbore za Skupštinu Glavnog grada Podgorica i skupštine opština Golubovci i Tuzi.
DEMOKRATE: Uz parlamentarne Vujanović da raspiše i izbore u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji za novinare Demokrata, funkcioneri te stranke Neven Gošović i Štjefan Camaj istakli su da je Vujanović bio dužan da raspiše lokalne izbore za Skupštinu Glavnog grada Podgorica i Skupštine opština u sastavu Glavnog grada do 22. aprila.

- Ta obaveza predsjednika Crne Gore jasno proizilazi iz četiri zakona - o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu, o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, o izmjeni i dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi i o izmjeni Zakona o finansiranju lokalne samouprave - istakli su oni, te podsjetili kako su zakoni usvojeni 28. decembra prošle godine.

- Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić uputio je otvoreno pismo predsjedniku Crne Gore i pozvao ga da, zajedno sa parlamentarnim izborima koji bi trebalo da se održe u oktobru, raspiše i lokalne izbore za Skupštinu Glavnog grada Podgorica i Skupštine opština u sastavu Glavnog grada, Golubovci i Tuzi. Ukoliko Vujanović bude izbjegavao raspisivanje lokalnih izbora u Glavnom gradu, upoznaćemo sve sa domaćih i inostranih adresa sa nepoštovanjem Ustava i zakona od strane predsjednika države i inicirati pokretanje postupka u Skupštini Crne Gore za razrješenje Vujanovića sa funkcije Predsjednika države zbog povrede najvišeg pravnog akta - Ustava - saopšteno je iz te partije.

Portal Analitika