Ostalo

Potvrda suspenzije – bez ruskih atletičara u Riju!

Međunarodna atletska federacija (IAAF) odbila je sve zahtjeve ruskih atletičara, pa je njima definitivno zabranjeno učešće na Olimpijskim igrama.
Potvrda suspenzije – bez ruskih atletičara u Riju!
Portal AnalitikaIzvor

Olimpijski komitet Rusije saopštio je da nijedna žalba nije usvojena i da ruskih atletičara neće biti u Riju, osim skakačice Darje Klišine. To znači da u Rio de Žaneiru nećemo vidjeti višestruku šampionku u skoku s motkom Jelenu Isinbajevu, potvrdio je njen trener Jevgenij Trofimov.

„Svi su odbijeni, uključujući Jelenu. Zbog ovakve presude, mi ćemo podnijeti tužbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozanio kako bismo branili prava sportistkinja i sportista. Znali su da će, u slučaju odbijana, biti pokrenute tužbe, a naši advokati su spremni“, rekao je Trofimov. 

Atletska federacija Rusije se žalila u Lozani, a u međuvremenu, sportisti su pronašli način da pokušaju da dobiju učešće na Igrama. Oni mogu individualno da traže vladajućem tijelu svjetske atletike da se takmiče kao neutralni sportisti, ali moraju da ispune određene kriterijume. Jedan od njih je da dokažu da su bili dovoljno puta testirani na doping van svoje zemlje, što je Klišina uradila i dobila zeleno svijetlo. 

Ona je jedna od 136 atletičara koji su podnijeli zahtjev da im bude dozvoljeno da se takmiče kao neutralni sportisti. Većina žalbi je pregledana, ali IAAF nije objavio kakav je njihov ishod.

B92

Portal Analitika