Region

VIDEO: Kako su "rock heroji" te 1992. iz kamiona "prašili" protiv ratnog bezumlja

Čak 24 godine nakon što su članovi tri kultna benda - EKV, Električni Orgazam i Partibrejkersi - u kamionu kružili ulicama Beograda protiveći se ratu, koji se nakon Hrvatske, zahuktavao i u Bosni i Hercegovini, na YouTube-u je osvanuo i kompletni video materijal događaja u kojem su legendarni muzičari digli svoj glas protiv bezumlja rata.
VIDEO: Kako su "rock heroji" te 1992. iz kamiona "prašili" protiv ratnog bezumlja
Portal AnalitikaIzvor

I to u vremenima najžešćeg medijskog ratno-huškačkog izvještavanja. Milan Mladenović, Srđan Gojković Gile, Zoran Kostić Cane, Nebojša Antonijević Anton, Borko Petrović, Goran Čavajda Čavke, Zoran Radomirović Švaba i Ljubomir Jovanović Jovec spojili su se u svojevrsni antiratni bend i tog 8. marta 1992. godine svoju ideju podijelili sa sugrađanima.

- Moja prva i najveća želja je da se probudim i ustanovim da je 1990. godina i da kažem: "Uh, al sam nešto ružno sanjao", rekao je Mladenović u i o tim neljudskim vremenima.

Frontmen Partibrejkersa, Zoran Kostić Cane, ostao zapamćen po ovoj izjavi:

- Među prvima smo im pokazali srednji prst.

Na ovu je akciju Lupiga podsjećala u više navrata, a sada imate priliku da vidite i kako je sve izgledalo snimano iz kamiona odakle se razlijegala glasna poruka za mir.

Izvor i foto: Lupiga.com

Portal Analitika