Politika

KRIVOKAPIĆ: Liderima DPS-a vlast garancija slobode

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ocijenio je za Dan da je liderima Demokratske partije socijalista vlast garancija slobode.
KRIVOKAPIĆ: Liderima DPS-a vlast garancija slobode
Portal AnalitikaIzvor

- Kao što je gradio državu i kolektivnu slobodu, SDP danas, kao provjerena i stabilna snaga, želi da gradi slobodu za svakog građanina obnovljene države. U toj borbi ima mjesta za sve časne, ali ne i za one koji su uzurpirali državu i pretvorili je u servis svojih privatnih biznisa. Posebno nema mjesta za one kojima je vlast jedina garancija slobode jer će takvi za vlast po svaku cijenu uraditi sve. DPS-u je država bila finansijski cilj, a o tome najbolje svjedoče desetine miliona koje su kroz brojne afere otete od naroda. Zato mi kažemo da onaj ko voli Crnu Goru ne upravlja ovako državom - kazao je Krivokapić.

On je istakao da SDP želi slogu oko razvoja države i zato će, kako je rekao, trebati što širi nacionalni konsenzus kako bi se zaustavila ekonomska pohara i destrukcija političkog sistema i institucija koje su zaražene političkom korupcijom na visokom nivou.

- Aktuelna ekonomska politika je uspjela da prevari i pretke i potomke da rasproda resurse prethodnih generacija, a da buduće generacije, naše potomstvo, zarobi ogromnim dugovima. Zato je definicija DPS ekonomije: poslije mene - potop - naglasio je Krivokapić.

Poručio je da će SDP, kao snaga koja gradi, poništiti sve štetne i nazakonite privatizacije, a "svojim provjerenim međunarodnim ugledom" omogućiti pravim investitorima da ulažu i zapošljavaju ljude.

Izvor: CdM.me

Portal Analitika