NATO

KACIN: Crna Gora u Varšavi poslala snažne i istorijske poruke

Protokol o pristupanju Crne Gore NATO savezu do sada je ratifikovalo sedam zemalja u samo dva mjeseca, što predstavlja jaku i snažnu poruku, kazao je za Pink M ambasador Slovenije pri Alijansi, Jelko Kacin.
KACIN: Crna Gora u Varšavi poslala snažne i istorijske poruke
Portal AnalitikaIzvor

On ocjenjuje i da je učešće naše zemlje na Samitu u Varšavi bilo i te kako značajno.

- Uloga Crne Gore kao buduće članice sa potrebnim brojem sedam ratifikacija do ovog momenta, sa nastupima ministarke odbrane, a prije svega vašeg premijera, bila je veoma jasna i veoma snažna. Ne samo da govorimo o tome da se NATO širi, nego govorimo o tome šta je sve Crna Gora do sada doprinijela i šta će sve doprinijeti svojim angažmanom, prisustvom svojih vojnika u različitim operacijama - kazao je Kacin.

On je komentarisao i to što su pojedini mediji u Crnoj Gori naveli da je učešće premijera na proteklom Samitu bilo simbolično.

- To su bile same istorijske poruke, bile su prelomne. Crna Gora je učestvovala u svim našim formatima i raspravljala o svim tačkama dnevnog reda. Nema više stvari koje bi bile nedostupne za Crnu Goru.

Kacin podsjeća da je crnogorski premijer u svojim nastupima poručio da "na Zapadnom Balkanu još mnogo stvari nijesmo završili" te da bi pojedinim zemljama "trebalo posvetiti posebnu pažnju".

- I podržali su ga mnogi drugi šefovi, lideri država i vlada - dodaje Kacin.

Izvor: PinkM.me

Portal Analitika