Abiznis

Reprogramirali 634.000 eura duga Vijesti na 12 mjeseci

Ministarstvo finansija odobrilo je reprogram 380.900 eura duga Dejli presu (dnevne novine Vijesti) i 253.103 eura TV Vijestima, rečeno je juče Pobjedi iz Ministarstva finansija.
Reprogramirali 634.000 eura duga Vijesti na 12 mjeseci
Portal AnalitikaIzvor

"Kao garanciju, Vijesti će u tačno određenom roku dostaviti avaliranu mjenicu, predviđenu rješenjem", objasnili su iz ministarstva finansija.

Zahtjev za reprogram podnio je i Monitor koji duguje 7.117 eura, ali mu nije odobren jer po uredbi Vlade to nije moguće ako je dugovanje manje od 20.000 eura.

Ministarstvo će, kako je Pobjedi rečeno, formirati poseban tim koji će pratiti da li kompanije poštuju obaveze iz reprograma dugova. Prema saznanjima Pobjede, TV Pink Montenegro, koji duguje 103.698 eura, 4. jula poslao je zahtjev za reprogram poreskog duga, preporučeno je da dopune prijavu i komisija Ministarstva finansija razmatraće početkom nedjelje.

Atlas televizija, koja duguje 725.583 eura, juče je pred kraj radnog vremena predala prijavu za reprogram duga o čemu će se ministarstvo finansija izjasniti početkom sedmice, kao i prijavom Antene M čiji je dug relativno mali u poređenju sa poreskim obavezama komercijalnih televizija.

Poreska uprava je prije petnaestak dana uputila opomenu ovim dužnicima, što je prvi korak ka prinudnoj naplati.

"Poreska uprava je donijela zaključke o prinudnoj naplati opomenom, što predstavlja prvi korak u postupku prinudne naplate, kojem se pristupa radi upozoravanja poreskog obveznika. Nakon isteka zakonskog roka, a u zavisnosti od dinamike izmirivanja poreskih obaveza, pristupiće se i primjeni prinudne naplate blokadom žiro-računa i svim ostalim mjerama za obezbjeđenje poreskih potraživanja", rečeno je Pobjedi iz Poreske uprave.

(Pobjeda)

 

Portal Analitika