Politika

DF podnosi prijave protiv poslanika DPS-a i Mustafića

Demokratski front će, odboru koji je nadležan da prati primjenu Etičkog kodeksa, podnijeti prijave protiv poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) koji su, kako je kazao funkcioner tog političkog saveza Predrag Bulatović, izazvali incident u parlamentu.
DF podnosi prijave protiv poslanika DPS-a  i Mustafića
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Skupštine, Darko Pajović, saopštio je ranije danas da će, zbog povrede Etičkog kodeksa, predati prijavu zbog incidenta koji se desio u ponedjeljak u parlamentu, i izvinio se javnosti zbog, kako je kazao, nemilih scena.

Bulatović je Radiju Crne Gore rekao da DF razmatra novonastalu situaciju nakon sjednice Kolegijuma i saopštenja Pajovića o incidentu u Skupštini. 

''Selektivno i neovlašteno snimanje, ne mogu reći kojih osoba, dalo je pogrešnu i iskrivljenu sliku o onome što se dešavalo nakon pauze. Zato će se DF, nakon analiza, obratiti odboru koji je nadležan da prati primjenu Etičkog kodeksa, s prijavama prema određenim poslanicima iz DPS-a koji su izazvali incident i provocirali“, kazao je Bulatović.

On je ocijenio da je potpredsjednik Skupštine, Suljo Mustafić, loše vodio sjednicu.

''Podgrijavao je incident u pauzi koju je sam odredio“, kazao je Bulatović, poručujući da će i protiv Mustafića podnijeti prijavu.

Bulatović tvrdi i da je Mustafić izazivao sukob s poslanicima DF-a na nacionalnoj osnovi.

On je dodao da želi da se poslanici saslušaju i da se dođe do ''pune istine“. (mina)

Portal Analitika