Politika

SDP Petnjica: Divlje deponije u centru, otpad se baca u riječna korita

Želim da istaknem neke od trenutno značajnih problema na teritoriji opštine Petnjica, i u isto vrijeme pozovem nadležne u lokalnoj samoupravi da se konačno pozabave ovim, za život mojih sugrađana važnim pitanjima. Naime, riječ je o divljim deponijama i otpadu koji se bezobzirno i u ogromnim količinama bacaju u riječna korita. Ovoj, lošoj praksi sam i sam svjedok, posmatrajući kako se otpad čak i iz autoprikolica baca u rijeku nadomak Paljuha, a kao vrhunac svega i u samom centru Petnjice, izjavio je član OO SDP Petnjica Salem Smailović.
SDP Petnjica: Divlje deponije u centru, otpad se baca u riječna korita
Portal AnalitikaIzvor

-Glavni krivac svemu tome je lokalna vlast koja do sada, iako je prošlo dosta vremena od kada smo dobili Opštinu, nije ništa uradila u pravcu rješavanja ovog problema, pa se pitam hoće li preuzeti odgovornost i uraditi nešto po tom pitanju. Smatram da je ovaj problem veoma bitan i to ne samo zbog ružne slike sa kojom se svakodnevno susrijećemo, već i zbog zdravlja građana. Takođe, svjedok sam kao i svi građani Petnjice, da se na našim ulicama i sokacima nalazi veliki broj pasa lutalica i ovom prilikom apelujem na nadležne da već jednom i po tom pitanju urade nešto- naveo je Smailović.

Smatra  da se lokalna samouprava zbog ovakvog izgleda i neuređenosti javnih prostora u Petnjici, u najmanju ruku treba stidjeti i konačno napraviti neki korak, ne bi li se u ovom dijelu išta promijenilo na bolje, što do sada nije bio slučaj.

Portal Analitika