Svijet

Ubijena četiri policajca u Dalasu

Dvojica napadača su sinoć iz snajpera ubili četiri policajca u Dalasu, u američkoj državi Teksas, tokom protesta zbog policijskog nasilja nad Afroamerikancima.
Ubijena četiri policajca u Dalasu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Najmanje osam osoba je povrijedjeno u razmjeni vatre, među kojima sedam policajaca i jedan civil.

Obojica napadača su u pritvoru, saopštila je danas policija u Dalasu. Jedan se predao, a drugi je savladan u policijskoj intervenciji.

Načelnik policije u Dalasu Dejvid Braun rekao je da su snajperisti pucali iz zasjede na policajce."Izgleda da su napadači željeli da ubiju ili povrijede što veći broj policajca", rekao je Braun.

Na mjestu sa kojeg je jedan od napadača pucao pronađen je "sumnjiv paket" i na teren je izašla policijska jedinica za deminiranje.

Lokalne televizije javile su da su pucnji odjeknuli u četvrtak uveče, pred kraj protesta zbog ubistva dvojice Afroamerikanaca u saveznim državama Luizijani i Minesoti, a koje su ranije ove sedmice ubili pripadnici policije.

Na protestu u Dalasu zbog policijskog nasilja okupilo se više stotina ljudi, a slični skupovi održani su u drugim djelovima SAD, u Atlanti, Čikagu i Filadelfiji, i protekli su mirno.

Foto: Beta/AP

Portal Analitika