Muzika

LAKE FEST: U toku konkurs za "After Movie"

U sklopu umjetničkog programa, organizacija festivala "Lake fest", drugu godinu za redom, raspisuje konkurs na pod nazivom "Iz različitog ugla II".
LAKE FEST: U toku konkurs za "After Movie"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Lake fest" je najveći domaći muzički festival i najmasovniji kulturni događaj u Crnoj Gori. Festival će trajati četiri dana - od 11. do 14. avgusta.

"Kao i prethodne godine, osnovna ideja projekta jeste izrada kratkometražnih autorskih filmova o "Lake fest-u 2016", tzv "After Movie Project". Nakon završetka festivala, održaće se mini festival kratkih video formi "Lake Movie", koji obuhvata nagrađivanje najbolja tri filma, za koje je obezbjeđen nagradni fond i projekciju svih takmičarskih filmova po završetku izbora najboljih", saopštili su organizatori.

Prijavljivanje i izbor kandidata trajaće od 6. jula do 2. avgusta, a dolazak takmičara i pripremni sastanak planiran je za 11. avgust, kada i počinje snimanje festivala koje će trajati do 14. avgusta.

Posljednji termin za slanje radova je septembar, kada će se održati dodjela nagrada i mini festival KVF "Lake Movie".

Organizatori su saopštili da nijesu dužni da obezbjede opremu za snimanje, ali će svim takmičarima biti obezbjeđeni smještaj, hrana i boravak na čitavom festivalskom kapacitetu.

Minimalno trajanje filma je pet minuta, dok je maksimalno 10 minuta, a mogu se prijaviti i individualci i timovi od maksimalno tri osobe.

Takođe, prema propisima konkursa, svaki film je mora da sadrži logo festivala i svaki takmičar je dužan da se potpiše na radu.

Svi kratkometražni filmovi biće korišteni u svrhe promocije festivala, kazalis u organizatori.

U prijavi, takmičari su dužni napisati ime i prezime, mjesto boravka i kontakt mejl, a moraju dostaviti i svoju fotografiju i dosadašnje reprezentativne radove (neodređen broj), po kojima će komisija odrediti finalne takmičare.

Prijave se dostavljaju na mejl: lakefest2016@gmail.com

Prvi dan Lake festa biće poklon građanima Crne Gore povodom 10 godina nezavisnosti, i ulaz će biti besplatan.

Portal Analitika