Crna hronika

Paljenje vozila u Kotoru: Saslušani članovi kavačkog klana

U okviru istrage povodom najnovijeg paljenja automobila u Kotoru, ovog puta dva skupocjena automobila preduzeća Yu Briv, u kotorskom naselju Donja Sutvara, kotorska policija je privodila i saslušavala članove tzv. kavačkog klana, ali niko od njih nije zadržan.
Paljenje vozila u Kotoru: Saslušani članovi kavačkog klana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U eksploziji, koja se dogodila u noći između utorka i srijede, ispred porodične kuće Voja Bujkovića, vlasnika YU Briva, uništeni su "Audi A8" i "Hamer", koje je koristio njegov sin Krsto, koji je u prijateljskim, a sa pojedinima i kumovskim vezama, sa članovima škaljarskog klana.

Upravo ta, kao i činjenica da je Krsto gotovo svakodnevno viđan u društvu sa škaljarcima, navela je policiju na sumnju da bi organizatori paljenja auta mogli biti članovi suprostavljenog klana, tj. kavačkog klana.

Sagovornik DN ističe da Bujković koji slovi za imućnog mladića, prema policijskim saznanjima, nije povezan sa škaljarskim klanom u smislu nekih sumnjivih kriminalnih poslova, te da se pretpostavlja da se našao na meti samo zbog činjenice da je prijatelj sa članovima škaljarskog klana, te da je cilj napadača bio zastrašivanje.

Prema saznanjima DN, Bujkovići nijesu označili nikoga kao mogućeg počinioca paljenja auta. Istraga o ovom događaju je u toku, a tužilaštvo je kvalifikovalo kao "krivično djelo izazivanje opšte opasnosti".

Prema pisanju pojedinih medija, navodno je Bujković prije par dana policiji prijavio da mu je prijetila smrću četvorka iz takozvanog kavačkog kriminalnog klana, te da su prije par mjeseci njegov automobil zaustavili članovi tog klana, repetirali pištolje i verbalno se sukobili sa Krstom Bujkovićem.

Navodno, sjutra su taj problem pokušali da izglade sa njegovim ocem i incident nije prijavljen policiji. Prije par dana, međutim, četvorica muškaraca iz kavačkog klana tražili su da im Krsto donese nekoliko desetina hiljada eura, pod prijetnjom smrću.

Tada je porodica obavijestila policiju.

Poslije Kašćelana, vratio se i Radonjić

Kotoranin Miloš Radonjić (30), koji slovi za člana kavačkog klana, a koji je proteklih dva mjeseca preživio četiri pucnjave, vratio se u Kotor, nakon što je početkom juna otputovao u Rusiju gdje je operisao oko, nakon što je u jednoj od pucnjava zadobio teške povrede ovog dijela tijela.

Radonjić je tada napustio zemlju sa tivatskog aerodroma i to u pratnji policije koja je preduzela potrebne mjere kako bi se Radonjić bezbjedno ukrcao u avion. Prije nekoliko dana u Kotor se vratio i Slobodan Kašćelan (53), koji je prije 15-tak dana teško ranjen u Novom Sadu. Odmah nakon slijetanja na aerodrom sa Kašćelanom je iste noći obavljen informativni razgovor u kotorskoj policiji.

Dnevne novine 

Foto: CdM

Portal Analitika