Abiznis

Predsjednik Vlade primio delegaciju MMF-a

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda koju je predvodio šef Misije za Crnu Goru Alasdair Skot.
Predsjednik Vlade primio delegaciju MMF-a
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović je istakao da je Crna Gora u proteklih deset godina od obnove nezavisnosti ostvarila dobar tempo ekonomskog rasta i ocijenio da crnogorska ekonomija raspolaže realnim razvojnim resursima kojima se upravlja na održiv način. Svjesni smo, nastavio je premijer, jasnih ograničenja u sferi budžetskog deficita i upravljanja javnim dugom, ali ove kategorije su pod budnom pažnjom Vlade.

„Resurse je potrebno valorizovati, a to je moguće jedino razvojem infrastrukture. Ohrabrenje u ovom smislu Crna Gora dobija kroz Berlinski proces, koji vidimo kao dodatni kvalitet politike Evorpske Unije prema Zapadnom Balkanu“ - rekao je predsjednik Đukanović.

Šef Misije MMF-a za Crnu Goru je izrazio spremnost za nastavak saradnje prilikom planiranja dugoročnih razvojnih projekata u našoj zemlji. Ocijenio je da dešavanja u eksternom okruženju povećavaju rizike za crnogorsku ekonomiju, dok se rizici na unutrašnjem planu odnose na fiskalni i politički kontekst.

 

Portal Analitika