Politika

Grbavčević i Vušurović prešli u URU

Bivši gradonačelnik Cetinja, Đorđije Vušurović i predsjednica Pokreta za nezavisnost u Budvi, Zdenka Grbavčević napustili su Demokratsku partiju socijalista (DPS) i prešli u Građanski pokret URA.
Grbavčević i Vušurović prešli u URU
Portal AnalitikaIzvor

Vušurović je rekao, na konferenciji za novinare, je da je DPS odavno postala interesna grupacija, “koja je bez zazora mijenjala ime i politički stavove, ali ne u korist države i građana Crne Gore”.

“Odavno je moja dojučerašnja partija “okrenula leđa” srednjem sloju i onima koji imaju kontinuitet u obrazovanju”, naveo je Vušurović.

Kako je kazao, poslije deset godina od obnove nezavisnosti, većina onih koji su se od ranih devedesetih u kontinuitetu zalagali za nezavisnost, razočarano konstatuje da “ovo nije ta država koju smo prizivali i za koju smo se borili”.

Grbavčević je rekla da je donijela tu odluku zbog različitih shvatanja političke etike, podstaknuta jasnim i vidljivim saznanjima o postojanju interesnih grupacija zasnovanih isključivo na ostvarivanju ličnih interesa.

Ona je objasnila da je donošenje te odluke u direktnoj vezi sa odgovornošću i obavezama iz predreferendumskog perioda, kada je kao predsjednica Pokreta zagovarala ideju politike koja će učiniti sistematske društvene reforme, u cilju stabilnosti, napretka i boljeg života za sve njene građane.

“Nažalost, očekivanja na unutrašnjem planu se nijesu realizovala. Umjesto da je stvorena država u kojoj su prava svih njenih građana jednaka, dešava se da vladajuća elita, koja se uglavnom otuđila od svojih birača, dugoročno ima težnju da destruktivno djelovanje pretvori u normalno funcionisanje društva”, saopštila je Grbavčević.

Član Koordinacionog odbora URA, Neđeljko Rudović rekao je da se URA sprema za intenzivnu kampanju sa ciljem da presudno doprinese zdravim političkim promjenama u Crnoj Gori.

“Mi vjerujemo da u DPS-u ima mnogo savjesnih ljudi koji više ne žele posmatrati i time odobravati posrtanje naše Crne Gore. Naša vrata su im otvorena i izražavamo zadovoljstvo što je URA izbor mnogih od njih, koji nam daju podršku na razne načine”, istakao je Rudović.

Portal Analitika