Društvo

Danas prijave za drugi upisni rok na UCG

Na Univerzitetu Crne Gore UCG danas se podnose prijave za drugi upisni rok na prvu godinu studija u akademskoj 2016/2017. godini, a mjesta ima za 130 budžetskih i 597 samofinansirajućih studenata.
Danas prijave za drugi upisni rok na UCG
Portal AnalitikaIzvor

Preostalih budžetskih mjesta ima na Fakultetu dramskih umjetnosti (19), Fakultetu likovnih umjetnosti (6), Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje (12), Filološkom (14), Filozofskom (10), Mašinskom (17), Metalurško-tehnološkom (30), Muzičkoj akademiji (20) i Prirodno-matematičkom fakultetu (2), prenosi Mina.

Za studente koji će sami snositi troškove školovanja mjesta ima na Ahtitektonskom fakultetu (6), Biotehničkom (45), Ekonomskom (Bijelo Polje 23), Fakultetu dramskih umjetnosti (16), Fakultetu likovnih umjetnosti (4), Fakultetu političkih nauka (10), Pomorskom fakultetu (31).

Za samofinansirajuće studente mjesta ima Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje (71), Fakultetu za turizam i hotelijerstvo (85), Filološkom (97), Filozofskom (43), Građevinskom (32), Mašinskom (71), Metalurško-tehnološkom (33) i Prirodno-matematičkom fakultetu (30).

Dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se 11. jula prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnoj tabli univerzitetskih jedinica.

"Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno 12. jula. Radi implementacije principa afirmativne akcije, za osobe sa invaliditetom i pripadnike manjinske zajednice Roma i Egipćana, ukupan broj za svaki studijski program povećava se za jedan odsto", navodi se u saopštenju UCG.

Portal Analitika