Fudbal

EURO: Njemačka i Francuska na Veledromu odlučuju o drugom finalisti!

Večeras ćemo saznati ko će na megdan Portugalu u finalu Evropskog prvenstva. Za drugog učesnika velikog finala u Parizu večeras će se boriti domaćin Francuska i selekcija Njemačke.
EURO: Njemačka i Francuska na Veledromu odlučuju o drugom finalisti!
Portal AnalitikaIzvor

Elf“ i ,,trikolori“ su uoči šampionata važili za najveće favorite. Neko će morati da otpadne, a za obje selekcije to bi predstavljalo neuspjeh.

Njemci su imali teži put do polufinala, samim tim što su pregrmjeli četvrtfinale sa Italijom i penal seriju. Taj meč donio im je plasman među četiri, ali i povredu Marija Gomeza koji je završio prvenstvo. Sami Kedira vjerovatno neće igrati, Mats Humels nije u kombinaciji zbog žutih kartona.

- Zajedno smo šest, sedam sedmica, ali osjećam kao da prvenstvo tek sad stvarno počinje. I dalje smo puni radosti i energije. Uvijek je tužno kada ovakvi turnir dođi blizu kraja. Od početka prvenstva sam govorio da su Francuzi za mene jedni od najvećih favorita. Svima je jasno kakav posao nas čeka  - rekao je selektor ,,pancera“ Joakim Lev.

U četvrtfinalu SP 2014. godine Njemačka je savladala upravo Francusku, golom Humelsa u 13. minutu. ,,Trikolori“ su ubjedljivim trijumfom nad Islandom (5:2) dobili na samopouzdanju. 

- Napredovali smo u odnosu na taj meč, sada smo u polufinalu Eura. Igrači moraju vjerovati u sebe, kao što nam je potrebna i podrška navijača. Igramo protiv najboljeg tima na svijetu, ali daćemo sve od sebe - poručio je selektor domaćina Didije Dešan. 

Portal Analitika