Crna hronika

Ljumović hoće na poligraf: Negirao da je bacio bombu na stan Perovića

Saša Ljumović (50) iz Podgorice juče je u podgoričkom Osnovnom sudu tvrdio da nije postavio bombu ispred stana komšije Nikole Perovića, sina vlasnika lanca hotela „Astoria“. On je kazao da je nakon eksplozije bombe obilazeći komšije u zgradi posjekao stopalo i da je tako najvjerovatnije nagazio na štapin na kojem je kasnije izolovan njegov DNK.
Ljumović hoće na poligraf: Negirao da je bacio bombu na stan Perovića
Portal AnalitikaIzvor

Ljumović se tereti daje 10. decembra prošle godine u jutarnjim časovima postavio i aktivirao bombu od koje je nastala veća materijalna šteta. Njemu se na teret stavljaju krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Negirajući djelo koje mu se stavlja na teret, Ljumović je kazao da je sa mlađim Perovićem u dobrim odnosima i da nije imao povoda da mu naudi.

"Od eksplozije bombe na mom stanu su oštećena vrata i prozori, ali i automobil koji se nalazio ispred zgrade. U opasnosti je bila i moja porodica. Staklo je palo preko starijeg sina. Nijesam lud da to uradim", rekao je Ljumović.

On je naveo da ga je te noći probudila detonacija od jake eksplozije i daje izašao iz stana. Ljumović tvrdi da se obratio sestri i rekao joj da im je bačena bomba.

Na to mu je, kako kaže, Nikola Perović rekao: „Komšo, nije tebi nego meni“.

"Odmah sam sišao kod Nikole koji stanuje ispod mene. Spreman sam na poligraf da idem da dokažem da nijesam kriv i da nema potrebe da iko upire prstom na moju djecu", ispričao je Ljumović.

On je rekao da je policija došla oko 4.15, ali i da su nakon 20-ak minuta otišli. Dodao je da je ekipa za uviđaj stigla nakon skoro dva sata.

Za to vrijeme, kako je naveo Ljumović, on i komšije su obezbjeđivali lice mjesta i pazili da nekome nešto ne bude ukradeno i odnešeno iz stanova.

"Sa komšijom sam postavio ploču preko kratera ispred Perovićevih vrata da se neko ne bi povrijedio. Nekoliko puta sam išao po zgradi sa komšijama kako bih se uvjerio da nema niko povrijeđen i kako bi vidjeli treba li kome pomoć. Moguće da sam tada nagazio na štapin eksploziva na kojem je pronađen moj DNK materijal. To je jedina moguća opcija, jer nikad u životu nijesam imao kontakt sa bilo kakvom eksplozivnom napravom", objasnio je Ljumović.

On je naveo i da je prilikom obilaska zgrade posjekao stopalo na šut i staklo koji su bili u hodniku.

Pobjeda, foto: Telegraf.rs

Portal Analitika