Ostalo

EP: Pešić zbog povrede prekinuo takmičenje

Crnogorski atletičar Darko Pešić zbog povrede prekinuo je takmičenje u desetoboju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.
EP: Pešić zbog povrede prekinuo takmičenje
Portal AnalitikaIzvor

Pešić je šampionat završio nakon četiri discipline, sa 3.011 bodova. On je poslije četvrte discipline zauzimao 23. mjesto u konkurenciji 32 desetobojca.

"Pešić je nakon skoka u vis, koji je bio četvrta disciplina prvog takmičarskog dana, zbog povrede odustao. Nije se pojavio u trci na 400 metara u nastavku takmicenja i neće ni sjutra nastupiti u nastavku desetoboja. Odustao je po preporuci ljekara", saopšteno je iz Atletskog saveza.

Plasman u finale, ranije danas, nijesu uspjele da izbore Marija Vuković i Kristina Rakočević. Vuković je u skoku u vis zauzela 18. mjesto u ukupnom plasmanu kvalifikacija sa preskočenih 185 centimetara. Tu visinu preskočila je u drugom pokusaju. 

Ukupno je u kvalifikacijama učestvovala 31. takmičarka, a u finale se po rezultatu plasiralo 12 najboljih iz dvije grupe. 

Rakočević je u bacanju diska, u svojoj kvalifikacionoj grupi, zauzela 11. mjesto sa rezultatom 54,35 metara, koji je bacila u prvoj seriji. U ukupnom plasmanu završila je na 21. mjestu, od ukupno 26 takmičarki. 

Za sjutra je planiran nastup Danijela Furtule u bacanju diska u kvalifikacijama (16:35). 

Mina

Portal Analitika