Društvo

Nikšić: Od ponedjeljka gosti ponovo na terasi hotela „Onogošt“

Terasa čuvenog mliječnog restorana hotela „Onogošt“ u Nikšiću nakon dužeg vremena ponovo će biti otvorena. Kako su za portal Onogošt.me rekli iz uprave hotela, otvaranje kultne terase i omiljenog mjesta za izlazak generacijama Nikšićana planirano je za ponedjeljak 11. jul.
Nikšić: Od ponedjeljka gosti ponovo na terasi hotela „Onogošt“
Portal AnalitikaIzvor

Milica Abramović iz hotela Onogošt kaže da su spremni i da se samo čeka namještaj koji su poručili kako bi opremili terasu.

"Možemo sa sigurnošću reći da će u ponedjeljak terasa biti otvorena, a čitav ambijent ukrasićemo zelenilom“, najavila je ona. 

Kako je napomenula, za sada će funkcionisati samo terasa, ali ne i unutrašnji dio restorana, jer je u fazi rekonstrukcije i adaptacije.

"Uporedo se radi na sanaciji krova, zatim opremanju i uređivanju starog dijela hotela, koji ima 58 soba i tri apartmana. Mi već imamo tridesetak gostiju, a juče su nam došla i tri gosta iz Srbije“, pohvalila se Abramović. 

Kada je u pitanju popularna „čaša“, koja ima 280 soba, ona će biti podijeljena na studentski i hostelski dio, a tu se smjestio i Fakultet za poslovne mediteranske studije Tivat.

„Hotel će biti otvoren za studente već od 1. septembra", kazala je Abramović.

Firma Comp Comerc iz Nikšića, vlasnika Ranka Jovovića, krajem aprila je, nakon 21 oglasa i početne cijene od 11 i po miliona eura, kupila hotel Onogošt za oko 1,1 milion.

Onogošt.me

Portal Analitika