Abiznis

Konjević sa delegacijom MMF-a: Finansijska pomoć našoj zemlji

Ministar finansija mr Raško Konjević primio je danas u posjetu delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef misije MMF-a za Crnu Goru g-din Alasdair Skot, kako bi razgovarali o srednjoročnom partnerskom okviru saradnje.
Konjević sa delegacijom MMF-a: Finansijska pomoć našoj zemlji
Portal AnalitikaIzvor

U fokusu razgovora bio je nastavak pružanja ekspertsko-tehničke pomoći navedene finansijske institucije našoj zemlji, u procesu osmišljavanja mjera za prevazilaženje postojećih fiskalnih izazova, kao i davanje smjernica za buduća budžetska prilagođavanja definisana makroekonomskim standardima. Riječ je, naime, kako je g-din Skot upoznao, o sveobuhvatnom konceptu podrške koji bi uključivao konkretne modele za smanjivanje nivoa javnog duga i deficita, ali i generisao veće stope ekonomskog rasta.

Zahvaljujući se na kontinuiranoj i produktivnoj podršci MMF-a u prethodnom periodu, ministar Konjević je ukazao da pristup rješavanju trenutnih ranjivosti mora biti definisan na način da omogući postizanje konsezusa u najvećoj mogućoj mjeri, ne samo u Vladi već i u Parlamentu, kako bi se stvorila politička sinergija koja bi pokrenula potrebne reforme u ovoj oblasti. U tom smislu, sagovornici su iskazali spremnost za konkretizacijom budućih koraka i načelno usaglasili agendu budućih konsultacija i interakcija.

Portal Analitika